Kompanije stalno razvijaju nove igračke i igračke za obrazovanje. Većina njih sadrži komplikovane dizajnirane komade plastike. Na sva zvona se reklamiraju. Mnoge su dizajnirane za nekoliko specifičnih svrha.

Ove igračke imaju važnu ulogu u obrazovanju vašeg deteta, ali trošite mnogo novca na njih. Drvene igračke međutim, često imaju mnogo više da ponude deci od najnovijih trendi obrazovnih igračaka. Postoji više prednosti drvenih igračaka u odnosu na savremene , trendi igračke.

Igračke od drveta su uvek moderne.

Bake i deke su se igrale i obrazovale uz pomoć njih, a vaši potomci, deca i unuci mogu se sa njima igrati i učiti. Tržište razvija nove savremene igračke od plastike ali treba se vratiti prirodnim materijalima što se tiče igračaka.

Drvene igračke su izdržljive.

Deca su gruba. Igračka vašeg deteta je ili polomljena ili joj fali neki deo. Drvene igračke traju kroz generacije i ne menjaju se. Izrađuju se od kvalitetnog,čvrstog drveta . Teško je oštetiti drvenu igračku. U toku igranja sa njom dete može da se zaprlja pa se igračka može oprati. Treba uložiti novac u igračku koju može koristiti vaše dete kao i buduće generacije tako da igračka dobija i sentimentalne vrednosti.

Drvene igračke razvijaju maštu , veštine i mentalne sposobnosti vašeg deteta .

Obično se izrađuju u obliku vozila ili uobičajenih predmeta za domaćinstvo. Deca uz pomoć njih koriste svoju maštu, igraju se ali uz pomoć njih i uče.

Drvene igračke se izrađuju i u drugim oblicima u vidu geometrijskih oblika: Kruga, lopte, trougla različitih veličina. Ovim deca razvijaju mentalne sposobnosti manipulišući igračkom.

Igračke od drveta stvaraju osnovu deci u njihovoj kreativnosti.

One se ne izrađuju sa unapred smišljenom svrhom. Deca u igri koristeći drvene igračke različitih boja i oblika npr igraju se prodaje, određena boja predstavlja određen proizvod .

Igrajući se sa drvenim igračkama, deca daju zvukove igrački. Ovim dete razmišlja. Igračke koje u sebi sadrže zvukove ometaju dete i ograničavaju dečiju maštu.

Igračke izrađene od drveta podstiču dete na igranje sa drugim detetom. Igrajući se realnog života sa igračkom sa zvučnim efektima stvara se kod deteta solo igranje. Drvene igračke podstiču interakciju.

Drvene igračke ne sadrže baterije i svetleće i zvučne delove pa deca razvijaju svoje veštine rasuđivanja dok uče sa drvenim igračkama. Na primer, deca će možda želeti da naprave određeni oblik koristeći drvene oblike. Deca svoje drvene igračke organizuju u različite kategorije. Na primer, mogu da grupišu igračke po obliku, boji ili veličini.

Drvene igračke takođe imaju mogućnost da podrže rešavanje problema. Drvene igračke se koriste i u učenju sabiranja i oduzimanja . Pošto se igračke od drveta izrađuju u različitim oblicima i veličinama omogućava detetu izbor dela određenog oblika omogućava detetu da razmišlja za izgradnju složenijih oblika npr zamkova ili slično.

Igračke od drveta poboljšavaju koordinacije ruku i očiju kod dece.

Igra dece u vidu gradnje kule utiče da dete ravija osećaj na razmak i položaj drvenog dela igračke. Prilikom igranja dete može razviti osećaj za pojmove gore dole levo desno.

Deca igrajući se sa drvenim igračkama grade svoju finu motoričku sposobnost. Igračke izrađene od drveta omogućavaju bebama da sa različitim oblicima i veličinama igračaka omogućavaju razvoj motoričkih sposobnosti i ako na izgled predstavnja opasnost.

Za decu koja kasne u razvoju svojih finih motoričkih sposobnosti ili onima sa senzornim poremećajima , drvene igračke svojom težinom e pomažu da osete svoje pokrete dok rade na razvijanju svojih veština. Taktilni element drvenih igračaka takođe znači da deca moraju više da razmišljaju i troše više energije dok se igraju i uče.

Kada se dete igra sa drvenim igračkama, ne morate se mnogo brinuti o dečijoj bezbednosti . Većina drvenih igračaka neće se lako slomiti, što znači da deca neće biti izložena oštrim ivicama ili sitnim komadima koji su se odvojili od igračaka.

Drvene igračke ne zagađuju vaš dom hemijskim sredstvima.

Deca ne mogu slučajno ostaviti drvenu igračku u pokretu ili moraju slušati neprekidne zvučne signale i zvukove dok se igraju. Umesto toga, možete se usredsrediti na zvuk dece i smeh dok uče i komuniciraju sa svojim drvenim igračkama. Kada vaša d.eca idu na spavanje, igračke su uspavane i mirne.

Drvene igračke su estetski lepe. One sa nežnim bojama mogu dodaju malo pozitivne energije. Oni u običnoj boji drveta mogu pomoći da soba izgleda lepo, a da deci ne odvraćaju pažnju od svega na čemu rade. Ako se igračke samo sjede u vašem općem životnom prostoru, one će se moći uklopiti sa vašim uobičajenim dekorom.

Drvene igračke mogu koštati više od mnogih najnovijih obrazovnih igračaka, ali one imaju vrednost. Drvene igračke su trajne. One pomažu u izgradnji mašte, razvijaju finu motoriku i razmišljanje Iako se razlikuju od savremenih igračaka sa televizije omogućavaju deci lakšu komunikaciju i razvoj motoričkih sposobnosti.